Ivanković: Igrači su svjesni važnosti utakmice

Pomoćnik Blaža Sliškovića

Ivanković: Igrači su svjesni važnosti utakmice

M. Maksimović

Veliki derbi Željezničara i Zrinjskog gosti iz Mostara dočekuju s mnogo optimizma, a asistent Blaža Sliškovića Mario Ivanković uvjeren je da se sutra na Grbavici može i pobijediti što bi Plemiće značajno približilo osvajanju naslova prvaka naše zemlje. 

“Igrači su svjesni važnosti utakmice, a svjesni su i da za ostvarenje cilja svi moraju dati maksimum. U tom slučaju možemo se nadati najboljem, a ja sam siguran da možemo pobijediti. Dosad na nekim utakmicama nismo ostvarili pobjede, a prema prikazanom smo ih zaslužili, pa nek nam se sad sve to vrati na Grbavici gdje je trijumf i najpotrebniji“, rekao je Ivanković.

Predviđa neizvjesnu, ali i utakmicu s malo prilika za pogotke, sličnu nedavnoj koja je igrana u Mostaru.

“Ulog je preveliki i za Željezničar i za nas i siguran sam da slijedi velika borba tokom svih 90 minuta meča“, dodaje Ivanković.

O sutrašnjem protivniku govorio je s mnogo poštovanja.

“Željezičar vrijedi, a da nije tako danas ne bi bili tu gdje jessu. Imali su na nekim utakmicama i sreće, ali plasman na prvom mjestu nije slučajan. Nedavno ih je zadesila kriza rezultata i ja sam uvjeren da je to idealna prilika za nas“, kazao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još uvijek nije poznato hoće li za meč na Grbavici konkurisati Pero Stojkić koji je tokom sedmice trenirao odvojeno od ostatka tima, dok sigurno neće biti povrijeđenog Ivana Peke, te Nermina Jamaka koji je prikupio tri žuta kartona.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi