Pred duel sa Borcem

Ivanković: Zanimaju nas samo tri boda

Nogometaši Zrinjskog će u okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige ugostiti sastav banjalučkog Borca, a Plemići imaju imperativ pobjede u ovome susretu ukoliko žele ostati u borbi za sami vrh tabele.

"Idemo po pobjedu kako bi nastavili napredovati na tablici. Ne gledamo druge klubove, niti njihove rezultate, jednostavno zanimaju nas samo naše utakmice. Nije to slučaj samo sa ovim kolom, nego i sa idućim. Cijeli tjedan radimo dobro, bez većih zdravstvenih problema, ukoliko izuzmemo Ivana Crnova koji ima tri žuta kartona i neće nastupiti na ovoj utakmici. Uz potporu naši Ultrasa, a nadam se i ostalih gledatelja na stadionu, nemamo drugog izbora nego u subotu da idemo na pobjedu", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Remi između Slavije i Željezničara dodatno je zakomplikovao situaciju u samom vrhu, bolje rečeno učinio je zanimljivijom.

"Iz kola u koju dešava se po neki iznenađujući rezultat, a sada je pred nama kolo u kojem se puno toga može riješiti i promijeniti stanje na tablici. Kao što znamo igraju Sarajevo i Velež, te Željezničar i Široki Brijeg, ali prvo i osnovno je da mi pobijedimo Borca i da mi napredujemo u bodovno stanju na tablici, a tamo šta bude – bude. Mislim da ima još dosta da se igra, osam kola, dosta utakmica derbija, i jednostavno ko bude iz kola u kolo sakupljao što više bodova logično je da ima pravo da se nada tituli i izlasku u Evropu", istakao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karačićev prvi asistent imao je priliku igrati pod vodstvom Dragana Jovića, koji je nedavno napustio klupu Borca, te trenersku karijeru nastavio u Angoli.

"Pratili smo dešavanja u Borcu. Prije dva dana smo saznali da je gospodin Jović otišao u Angolu na potpis ugovora, što mene raduje. Ne samo kada je on u pitanju nego bilo koji trener iz BiH, ali isto tako me raduje jer znam da to neće biti ista ekipa sa njim ili bez njega. Ekipa mora doživjeti neki šok, ali nadam se da će to biti neki kontrašok, povoljan po nas. Ipak, kada se sjetim utakmice u Kupu u kojoj smo ih dobili 4:0 mislim da činjenica što je otišao ne predstavlja neku veliku stvar za nas. Mi znamo šta nam je činiti, te da ćemo od samog početka morati maksimalno ući u ovu utakmicu i da nas zanimaju samo tri boda", rekao je Ivanković na kraju razgovara za naš portal.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.