Ivanović i zvanično novi trener Panathinaikosa

Bh. selektor preuzeo grčki klub

Ivanović i zvanično novi trener Panathinaikosa

E. Škorić

Selektor bh. košarkaške reprezentacije Duško Ivanović od danas je i zvanično novi trener grčkog Panathinaikosa.

Crnogorski stručnjak nije dugo bio bez kluba nakon što je napusito Caju Laboral. Najprije je imenovan za novog selektora bh. košarkaške reprezentacije, a u međuvremenu je dogovorio saradnju s Panathinaikosom.

"Veliko je zadovoljostvo biti ovdje u Atini i trenirati Panathinaikos. Ovo je jedan od najvećih klubova u Evropi. Sve je ovdje na visokon niovu. Ovaj klub je sjajno organizovan, ima bogatu povijest, titule... Radostan sam, ali i jako motivisan da krenem s novim projektom koji će uključivati nove igrače i buduće zvijezde", rekao je Ivanović po potpisivanju ugovora.

Ivanović ima bogatu trenersku karijeru. Trenirao je švicarsku košarkašku reprezentaciju, Limoges u Francuskoj, Caju Laboral i Barcelonu u Španiji... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.