Ivanović: Mourinho mi je uljepšao karijeru

Jose je uistinu poseban

Ivanović: Mourinho mi je uljepšao karijeru

Branislav Ivanović je nakon napuštanja Chelseaja otkrio je koji mu je trener uljepšao period u londonskom klubu. 

Srbijanski defanzivac je na Stamford Bridgeu proveo osam i pol sezona i u tom periodu je sarađivao sa čak sedmoricom trenera, međutim jednog je posebno izdvojio - Josea Mourinha. 

"Kada sam stigao u Englesku nisam igrao mnogo, ali sam imao veliku podršku Granta koji mi je rekao da će doći moje vrijeme. Šansu na redovnom nivou mi je davao Hiddink, Ancelotti mi je pomogao da napravim korak naprijed, dok me Villas-Boas mnogo naučio o razumijevanju fudbala. Imao sam sjajan odnos i sa Di Matteom, sa Benitezom sam osvojio Evropsku ligu i postigao sam gol u finalu, a sa Mourinhom sam napravio ogroman iskorak u razvoju. Dvije-tri godine saradnje s njim su mi bile najbolje u karijeri", izjavio je Ivanović. 

Ivanović ima samo riječi hvale o sadašnjem treneru Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zovu ga 'Posebni' i on to zaista jeste. Ako pobijediš, samopouzdanje je neograničeno. Izvlači iz tebe ono što nisi ni svjestan da posjeduješ. On izvlači iz igrača najbolje, fudbalsko i ljudsko. S njim ne možeš biti neutralan, ili ga voliš, ili ga mrziš. To njega i čini posebnim. Sretan sam što sam imao priliku da radim s njim", dodao je Ivanović. 

Chelsea je pristao Ivanovića pustiti bez obeštećenja u Zenit s kojim je potpisao ugovor na dvije i pol godine. Ovo mu je ujedno i povratak u Rusiju, obzirom da je u prošlosti igrao za Lokomotiv iz Moskve. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi