Selektor BiH hvali svoje igrače

Ivanović: Ovi momci su kvalitet naše reprezentacije

Danas je u prostorijama Hotela Crystal na Ilidži održana press konferencija, na kojoj je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović obratio prisutnim predstavnicima medija uoči odlaska na Evropsko prvenstvo.

"Zaista sam veoma zadovoljan kako su igrači odradili pripreme, pokazali su snažan mentalitet. Uzdam se u našu timsku igru i borbenost. Mislim da trenutno trebamo gledati samo prvu utakmicu protiv Poljske, ali smo svjesni da će svaka utakmica biti veoma teška", rekao je Ivanović.

Na pitanje može li izostanak udarnog trojca Teletović-Đedović-Nurkić možda biti olakšavajuća okolnost, selektor je jasno odgovorio:

"Ja mislim da ovi momci zaslužuju da se priča samo o njima. Ovih dvanaest momaka je tu od prvog dana priprema i oni su pravi kvalitet ove reprezentacije".

BiH prvu utakmicu na Eurobasketu igra protiv Poljske, a svi u taboru naše reprezentacije su trenutno fokusirani samo na taj meč.

"Sada ne razmišljamo o ostalim utakmicama. Trenutno smo skoncentrisani na Poljsku, a nakon te utakmice će i dalje sve biti otvoreno, bilo da pobijedimo ili izgubimo", zaključio je Ivanović.

Podsjećamo, 39. izdanje Evropskog prvenstva u košarci održat će se od 5. do 20. septembra, a naša reprezentacija se nalazi u grupi A sa Rusijom, Izraelom, Francuskom, Poljskom i Finskom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.