Ivanović želi što prije upoznati igrače
S današnjeg sastanka Upravnog odbora KSBiH

I prije okupljanja

Ivanović želi što prije upoznati igrače

Edmir Škorić

Košarkaška rerpezentacija Bosne i Hercegovine danas je dobila novog selektora, a ta uloga pripala je sjajnom cnrogorskom stručnjaku Dušku Ivanoviću.

Stručni savjet predložio je Ivanovića na poziciju selektora, a na današnjem sastanku je Upravni odbor odobrio tu odluku. O Ivanović se manje ili više sve zna. Proslavljeni je evropski trener, vodio je uspješno Caju Laboral (nekadašnja Tau Ceramica), Barcelonu... Vodio je i reprezentaciju Švicarske.

Inače, Ivanović najbolje poznaje Miru Teletovića, s kojim je uspješno sarađivao u Španiji i gdje je Mirza postao igrač NBA kalibra. 

Ivanović je izrazio želju da se okupi sa igračima prije okupljanja. Naravno, barem sa onima koji budu imali vremena za ranija druženja. Reprezentaciju će voditi do kraja kvalifikacijskog ciklusa, uključujući i Eurobasket. 

Iz KSBiH su mu dozvolili da paralelno s reprezentacijom može voditi i jedan klub. U Španiji, svakako, ne možer je se po pravilima Endesa lige ne dozvoljava da trener nekog španskog kluba u isto vrijeme bude i selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.