Selektor Danske reagovao na Petevov komentar: "Makar je ljubazan..."

Novi poraz Zmajeva

Selektor Danske reagovao na Petevov komentar: "Makar je ljubazan..."

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je u Brondbyju produžila seriju na 13 mečeva bez pobjede. Upisan je poraz sa 2:0 uz dva primljena gola poslije prekida. 

Selektor Ivaylo Petev je odlučio da testira igrače koji bi mogli poslužiti kao polog za budućnost, koji s druge strane ipak nisu odgovorili zadatku pošto je viđeno još jedno u nizu blijedih izdanja naše selekcije.

Danci su bili puno bolji, organizovaniji i superiorniji protivnik što je i na neki način očekivano obzirom da se radilo o generalnoj probi pred Evropsko prvenstvo.

Inače, u najavi utakmice Petev je za Dance rekao da se radi o jednoj od pet najboljih reprezentacija u Evropi.

"Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90 minute", kazao je Petev.

Nakon što je utakmica završila stigla je i reakcija iz danskog tabora. Bugarskom treneru na klupi BiH je odgovorio danski selektora Kasper Hjulmand.

Oglasi

"Makar je ljubazan i drago mi je što to misli. U dobroj smo formi, velike reprezentacije nas vjerovatno podcjenjuju, koje s druge strane imaju veće šanse da postanu prvaci", rekao je Hjulmand.

"Mi smo mala zemlja koja ima dobar tim, u sjeni smo favorita. Imamo vjere, ali ne možete imati očekivanja da ćemo osvojiti turnir, ali smo dovoljno spremni da probamo", dodao je on.

Hjulmand je poslije utakmice bio kivan na debitanta u bh. reprezentaciji zbog jednog oštrog starta nad Nicolajiem Boielesnom.

"Posljednji prekršaj napravljen na Boilesenu je bio bezobrazluk. To je bio potpuno lud prekršaj i smiješno je da to neko radi na samom kraju u prijateljskoj utakmici. BIo sam blizu da istrčim na teren i zgrabim ga, ali dobro je što to nisam uradio jer nisam siguran da bi bio na klupi na početku Eura. To je bio čist crveni karton. Da Boilesen nije digao nogu on bi mu je slomio", rekao je selektor Danske.

Bez obzira na novi poraz i Petev nije bio nezadovaljan obzirom da se radilo o znatno podmlađenom sastavu reprezentacije BiH.

"Mi smo danas igrali s prosjekom igrača 23 godine. Ima li smo dva igrača sa 25 godina, ostalo sve 18, 19, 20 godina... Čestitam im na borbi, želji i htijenju da igraju dobro i ja sam sretan zbog njih da su to ispoštovali", rekao je Petev i dodao:

"Mislim da smo taktički u defanzivi stajali jako dobro, imali smo neke šanse da zabijemo gol, ali tu smo negdje fulali. S obzirom na reprezentaciju Danske odigrali smo dobro i zadovoljan sam s onim što sam vidio danas. Žao mi je što smo primili dva gola nakon kornera, ali to je fudbal igra u kojima su greške sastavni dio".

Zmajeve u septembru čeka nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, 1. septembra igramo u gostima s Francuskom, dok šest dana kasnije dočekujemo ekipu Kazahstana.

Top Komentari

Eno30
Skroman trener nema sta. Danska jes u sjeni velikih reprezentacija ali ova Danska je zaista jak tim sa ne nekim velikim zvijezdama. Ali ova Danska je pokazala da moze da se nosi sa velikim reprezentacijama u grupnoj fazi su tukli Engleze sa 1 nula i kuci igrali sa njima 0-0 sa Njemackom igrali 1-1 i na to sve u zadnjih nekoliko utakmica samo im Nijemci dali gol i Island. Sto znaci da su jaki u defanzivi à napad sredina jako solidni. Onda imaju 22 igraca koja igraju u ligi petice i to dosta njih igra u jakim timovima Chelsea, Inter, Milan, Totenhem, Dortmund, Leipzig itd. Tako nista me nebi cudilo da izbace nekog od favorita za osvajanje eura
8 2
dinass
Ovaj selektor se cini kao pravo ****o
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi