"Ovi igrači koji su igrali danas da su bile kvalifikacije izgledali bi pet puta bolje"

Petev nakon Kuvajta

"Ovi igrači koji su igrali danas da su bile kvalifikacije izgledali bi pet puta bolje"

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prijateljskoj utakmici pobijedila selekciju Kuvajta sa 1:0.

Zmajevi su konačno uspjeli da dođu do pobjede i prekinu negativan niz koji je trajao skoro dvije godine. Junak večerašnjeg meča bio je Smail Prevljak koji je postigao jedini pogodak.

Nakon utakmice održana je i press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se selektor naše selekcije Ivaylo Petev.

"Dobili su minutažu igrači koji su manje igrali. Da budem iskren bolje sam očekivao, ali smo kontrolisali meč i falila nam je koncentracija. Profulali smo par šansi, odigrali smo sporo, ali uglavom napravit ćemo dobru analizu. S obzirom za ono što nas čeka za tri dana pobjeda je pobjeda i idemo dalje".

Komentarisao je i rezultate u našoj grupi.

"Kako da komentarišem. Rekao sam davno da je nezgodna grupa i nije kao prije da ima autsajdera. Nema iznenađenja, možda Francuska, ali Finsku sam gledao. Kazahstan je bio bolji prvo poluvrijeme. To je borba za sve nas i spremni smo na sve".

Oglasi

Ponovo slaba igra u ofanzivi?

"Brige nemam jer znam kad nisi 100% u meču i kada ti fali koncentracije i kada nisi spreman uvijek je tako. Imamo više kvaliteta od Kuvajta i mogli smo u prvom poluvremenu da riješimo meč".

"Ovi igrači koji su igrali danas da su kvalifikacije izgledali bi pet puta bolje i to znam. Ali ovo je prijateljski meč i očekivao sam iskreno malo više, ali znam s obzirom šta smo prošli i šta nas čeka za tri dana znam da naši igrači  imaju više kvaliteta od ovoga i siguran sam u to".

"Svim snagama se moramo spremiti za Kazahstan i da budemo spremni da damo maksimu. Kolašinac, Sušić i Krunić? Radimo na tome da igraju protiv Kazahstana i vidjet ćemo šta će biti".

Pozvao je publiku da dođe na meč protiv Kazahstana.

Oglasi

"Nadam se da će biti u što većem broju i ispuniti kapacitet koji bude dozvoljen", kaže Petev.

BiH je konačno pobijedila nakon skoro dvije godine čekanja, ali Petev ne razmišlja previše o tome.

"Nije pao teret jer za tri dana imamo novi teret. Zadovoljan sam što smo pobijedili, ali ne znači mi to puno. Imamo novi ispit u utorak i samo na to mislimo. Favoriti protiv Kazahstana. U fudbalu nema ili ili, bit ću sretan ako pobijedimo, ali razmišljamo na pozitivan način da s dobrom enerijom uđemo u meč i siguran sam da će dati 150% od sebe da pobijede".

Nakon Francuske smo izgledali konačno kao tim, večeras ovo nije bilo tako. Šta ćete reći momcima?

"Šta ću im reći? Imam šta da kažem, ali ponavljam da je bio meč kvalifikacija bio danas bili bi puno bolji jer imaju kvalitet. Jako je bitno šta igrači rade u klubu i da napreduju tamo jer tako stiču samopouzdanje. Ne možemo na osnovu jedne utakmice nekog otpisati. Znam dobro naše igrače i znam da bi bili mnogo bolji da nije bila prijateljska utakmica. Idemo dalje, analizirat ćemo greške i ono što mi se nije svidjelo da u narednom meču to poboljšamo", zaključio je Petev.

Top Komentari

Matic
A gledaj one stuhe kraj njega. PUNTO hahahahh
14 2
Icardi072
A znas i ti, da to nisu istine
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti