Iverson debitovao porazom

Eurokup, 1. kolo

Iverson debitovao porazom

E. Škorić

Danas je na programu 1. kolo Eurokupa, a do sada je odigrano pet utakmica. Pobjede su ostvarili Hemofarm, Budućnost, Hapoel Jeruzalem, Banvitspor i Caserta.

Turski Bešiktaš poražen je od Hemofarma rezultatom 91:94, iako su domaći sredinom posljednje dionice imali sigurno vodstvo. Gosti iz Vršca prošle su sezone ispali još u grupnoj fazi takmičenja, no ovaj put dobro su startali.

U redovima turskog predstavnika istakli su se Ogilvy sa 20 poena, Serhat Cetin sa 15 poena, a debitant Allen Iverson, najslavniji američki košarkaš u Evropi, postigao je 15 poena i upisao 2 asistencije. Iverson je odigrao nepune 24 minute.

Kod Hemofarma su se istakli Mačvan sa 17, Pavković sa 16, Abdul Hamid sa 15, te Borisov sa 14 poena. U drugoj utakmici grupe B sastaju se  Asvel Baskets i Unics Kazan.

Košarkaši Caserte došli su do gostujuće pobjede, rezultatom 85:78, protiv Krasnye Krylye. Anwil Wlockawek i Alba Berlin sastaju se u drugoj utakmici H grupe.

Drugi turski predstavnik, Banvitspor ostvario je trijumf. Naime, košarkaši Banvitspora bili su na svom parketu bolji od francuskog Le Mansa (78:70). U Jeruzalemu je domaći Hapoel bio boji od Rige (91:78).

Budućnost iz Podgorice, rezultatom 97:76, nadjačala je Siauliai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.