Iverson ide u Kinu

Iverson ide u Kinu

Nakon što ga niti jedna NBA ekipa nije kontaktirala u vezi ugovora za narednu sezonu, Allen Iverson je odlučio odigrati narednu sezonu u dresu jednog kineskog kluba.

„Veoma smo razočarani što niti jedna NBA momčad nije pokazala interes za Allena. Nikako to ne razumijem. Zbog toga je Allen odlučio otići u Kinu, a ime kluba vam za sad ne mogu reći“, rekao je američkim medijima Gary Moore, menadžer Allena Iversona.

Iverson je prošlu sezonu započeo u dresu Memphisa, ali je nakon samo tri odigrane utakmice napustio tim. Vratio se u Philadelphiju, ali je nakon porodičnih problema u martu napustio klub. Iako je imao veoma lošu sezonu to nije smetalo navijačima da ga izaberu u startnu petorku Istoka za All-Star utakmicu.

Nakon 14 sezona u Philadelphiji, Denveru, Detroitu i Memphisu Iverson ide u Kinu gdje je prošlu sezonu odigrao još jedan sjajni NBA igrač, Stephon Marbury. Iverson je 17. najbolji strijelac NBA lige svih vremena sa 24. 368 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije