Iverson opet izgubio
I slabi Göttingen bolji od Bešiktaša

Eurocup 2.kolo

Iverson opet izgubio

M. Maksimović
Teme:

Utorak je već uobičajno bio termim rezervisan za utakmice Eurocupa. Odigrano je 15.utakmica, na rasporedu je bilo drugo kolo.Bešiktaš sa trenutno najvećom NBA zvijezdom koja igra u Evropi, Allenom Iversonom još uvijek čeka na prvu pobjedu u Eurocupu.

Ovaj put je bolji bio sastav BG Göttingena koji je u svojoj Volkswagen Halle bio bolji 85:83.Iverson je bio drugi strijelac ekipe sa 18 poena uz šut iz igre 6/13.Michael Ignerski je bio najbolji sa 21 poenom. U domaćoj ekipi koja ima sedam košarkaša iz Njemačke, prvo ime je bio  Trenton Mecham sa 18 poena, od čega su posljednja dva sa zvukom sirene najvažnija.Göttingen je u domaćem prvenstvu tek na 17.mjestu sa omjerom tri pobjede, sedam poraza.

Vrijednu pobjedu u gostima je izvukla Cedevita.Na gostovanju u Ukrajini, ekipa Ace Petrovića je savladala Azovmash 72:69.Tokom većeg dijela utakmice Cedevita je vodila, u jednom trenutku i 16 razlike, ali su pobjedu izvukli u posljednjim trenucima. Vedran Vukušić je utakmicu zaključio sa 19 poena i 11 skokova, dok je Vedran Princ na parketu proveo deset minuta i nije se uspio upisati.Azovmashu nije pomoglo ni 26 poena Ramela Curryja.

U duelu nekada najboljih ekipa u Evropi, Paok je poražen u Solunu od Benettona 62:67.Sastav Jasmina Repeše je bio dosta ujednačen, niko nije ubacio više od 13 poena, ali i to je bilo dovoljno da se pobjedi Paok sa Lazarosom Papadopoulosom (17 pts,17 skokova).

UNICS je na svom parketu razbio Banvit 80:52.Već na poluvremenu su domaći imali 25 poena prednosti.Terrell Lydal je vodio UNICS do pobjede sa 19 poena.Lance Williams je za 15 minuta ubacio 8 poena uz 4 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.