Iverson stigao u Istanbul

Iverson stigao u Istanbul

Američki košarkaš Allen Iverson, nekadašnji najbolji igrač NBA lige, danas je doputovao u Istanbul.

Iverson je nedavno u New Yorku s turskim prvoligašem Bešiktašom potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona dolara, što je rekordan transfer u historiji turske košarke.

Na aerodromu "Atatürk" košarkaša je dočekao veliki broj navijača Bešiktaša, novinara i fotoreportera. Bivši igrač Philadelphije, Denvera, Detroita i Memphisa u Istanbul je doputovao obučen u dres turskog kluba.

Prvu utakmicu za Bešiktaš odigrat će 13. novembra.

Iverson je u 17-godišnjoj NBA karijeri postigao 24.368 poena, a 2001. je proglašen za najkorisnijeg igrača lige. Te godine je Philadelphiju predvodio do plasmana u veliko finale NBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije