Ivetić: Ne opterećujemo se titulom, cilj je izboriti Evropu

Koper je novi lider u Sloveniji

Ivetić: Ne opterećujemo se titulom, cilj je izboriti Evropu

Očekivanja od Maribora i Olimpije kada je u pitanju fudbal u Sloveniji uvijek su velika. Ipak Zmajčeci ove sezone ne vode glavnu riječ sa Mariborčanima kako se to na startu sezone očekivalo. 

Iz sjene je na veliku scenu stupio mladi tim Kopera koji je nedavno sa liderske pozicije skinuo tim Maribora. Važan kotačić u igri novog lidera u Sloveniji čini bosanskohercegovački trio Ivetić - Čovilo - Galešić.

"Kada sam došao zatekao sam velike probleme, klub je bio pred gašenjem, ali je na sreću stvar spasio predsjednik Guberac. Produžen je ugovor sa Lukom Koper i sve je krenulo nabolje. Ubrzo su se posložile neke stvari unutar tima, od prvog kola zaigrali smo dobro i rezultati su tu," kaže Pero Ivetić, jedan od trojice bh. internacionalaca u Koperu.

"U Sloveniji je na snazi pravilo da jedan klub maksimalno može imati tri stranca, a Koper je kvotu ispucao sa Bosancima i Hercegovcima. Osim mene tu su Goran Galešić i Miroslav Čovilo koji je rođen u Mostaru," dodaje Ivetić.

Iako su od nedavno na čelu tabele u Koperu se ne opterećuju titulom prvaka. Najveći favorit za osvajanje je branilac naslova, Maribor.

"Ukoliko se ukaže prilika pokušat ćemo napraviti senzaciju i osvojiti titulu, ali to nije primarni cilj Kopera u ovoj sezoni. Želja nam je sezonu završiti u vrhu tabele, na jednom od mjesta koja vode u evropska takmičenja naredne sezone," zaključio je bivši fudbaler GOŠK-a, Veleža, Borca i Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.