Ivetić: Sarajevo ću pamtiti po lijepim stvarima

Zvanično napustio Koševo

Ivetić: Sarajevo ću pamtiti po lijepim stvarima

FK Sarajevo je putem zvanične stranice i službeno potvrdio raskid saradnje sa Pericom Ivetićem.

Ugovor između Sarajeva i Ivetića je sporazumno raskinut, a ovaj 31-godišnji odbrambeni fudbaler će svoju karijeru nastaviti u Slobodu za koju je nastupao prije nego što je došao na Koševo.

Ivetić je prilikom odlaska izjavio da će mu Sarajevo ostati u lijepom sjećanju, a svom sada već bivšem klubu je poželio mnogo sreće u nastavku sezone.

"Prije svega želio bih se zahvaliti svima sa kojima sam radio u klubu od čistačica do predsjednika kluba, svim trenerima, suigračima, maserima, doktorima, ekonomima. Hvala im na svemu, učinili su me boljim čovjekom i igračem i zbog toga hvala im od srca. Period proveden u Sarajevu pamtit ću po lijepim stvarima, upoznao sam dosta dobrih ljudi i pozitivnih, koji će mi ostati prijatelji do kraja života i mislim da je to nešto najbolje kad čovjek širi poznanstva i prijateljstva imao sam tu sreću da igram za jedan od najvećih klubova, a možda i najveći u Bosni i Hercegovini, koji bodri veliki broj ljudi", rekao je Ivetić, dodavši:

"Uvijek sam davao svoj maksimum na svakom treningu i utakmici i iz kluba idem čistog obraza, sa jednim velikim iskustvom. Ostaje mi veliki žal što nismo prošle sezone osvojili jedan od trofeja, a bili smo veoma blizu. Posebno bih se zahvalio Faruku Ihtijareviću, koji je bio najzaslužniji za moj dolazak u Sarajevo i jednom fenomenalnom čovjeku, kondicionom treneru Slobodanu Bobi Klačaru. Riječ je o ljudskoj gromadi i najvećem profesionalcu, kojeg mi je bila čast upoznati, radit sa njim i naučiti mnogo toga. Na kraju, koristim priliku da pozdravim sve ljude koji vole Sarajevo, navijaju za klub. Budite uz igrače i trenere i od srca želim da moji drugovi osvoje titulu prvaka ove sezone, jer su najbolja ekipa."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivetić je u proteklih godinu i pol za Sarajevo odigrao 47 zvaničnih utakmica, uz jedan postignuti gol.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi