Ivetić: Volio bih u inostranstvo, ali možda i ostanem u PL

Bivši fudbaler Slobode za SportSport.ba

Ivetić: Volio bih u inostranstvo, ali možda i ostanem u PL

Donedavni fudbaler Slobode Perica Ivetić (29) će od naredne sezone sasvim sigurno nastupati u nekom drugom klubu.

Iako je u prošloj sezoni pružio kvalitetne partije i bio jedan od najstandardnijih fudbalera tuzlanskog kluba, trener Slobode Husref Musemić procijenio je da mu ovaj fudbaler više nije potreban te stoga nije produžen njegov ugovor koji je bio na isteku.

"Vrijedno treniram svakog dana jer nikada se ne zna kada me mogu pozvati na razgovor iz nekog kluba. Želim spreman dočekati novu sezonu, bez obzira na to gdje ću igrati", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Perica Ivetić, koji je potom govorio o svojoj potencijalnoj novoj sredini:

"Naravno da se prvenstveno nadam odlasku u inostranstvo, ali ne odbacujem mogućnost ostanka u Premijer ligi BiH. U posljednje vrijeme se pisalo o tome kako će moj naredni klub biti neki iz samog vrha Premijer lige, a za sada mogu reći da se nije desilo ništa konkretno. Međutim, poziva je bilo, pa ćemo vidjeti".

Perica Ivetić je istakao da želi nastupati za klub koji će se boriti za sami vrh.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U posljednjih pet godina sam redovno igrao u klubovima koji su na kraju sezone zauzimali mjesta koja vode u Evropu. Nadam se da ću nastaviti tu tradiciju, i naravno da ću završiti u što boljem i organizovanijem klubu", zaključio je Ivetić.

Osim za Slobodu, Perica Ivetić je u svojoj karijeri nastupao za Koper, Olimpic, Borac, Velež, BSK iz Banja Luke, Laktaše i Belu Krajinu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi