Ivica Grlić s tri gola srušio Paderborn

Duisburg slavio u 15. kolu

Ivica Grlić s tri gola srušio Paderborn

Edmir Škorić

U susretima 15. kola njemačke 2. Bundeslige dominirali su gosti u sva tri meča. Ivica Grlić postigao je hat-trick za momčad Duisburga na gostovanju kod Paderborna (1:3).

Bivši bosansko-hercegovački reprezentativac Ivica Grlić u susretu 15. kola 2. njemačke Bundeslige postigao je hat-trick i to na nimalo ugodnom gostovanju kod Paderborna. Grlić je sa svoja tri gola poništio prednost domaćih, koje je već  u šestoj minuti u vodstvo doveo Saglik. Grlić je teren napustio u zadnjoj minuti susreta.

Istim rezultatom Karslruher je kao gost savladao Ahlen, dok je minimalnu (1:0) pobjedu ostvario Muenchen 1860 na gostovanju kod Oberhausena.

2. Bundesliga, 15. kolo:

Ahlen - Karlsruher 1:3
Oberhausen - Munchen 1860 0:1
Paderborn - Duisburg 1:3

Tabela:
1. Kaiserslautern 36, 2. St. Pauli 32, 3. Arminia 28...6. Duisburg 25...16. Koblenz 12, 17. Frankfurt FSV 9, 18. Rot Weiss Ahlen 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.