"Ivica Osim je sve rekao o Sušiću"

Potpredsjednik Komiteta za normalizaciju Darko Ljubojević:

"Ivica Osim je sve rekao o Sušiću"

Komitet za normalizaciju na današnjoj je sjednici, između ostalog, razgovarao o selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safetu Sušiću, odnosno njegovom (ne)odlasku sa klupe Zmajeva.

Podsjetimo, Sušić ima važeći ugovor sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine do 31. decembra ove godine, a članovi Komiteta za normalizaciju istakli su želju da Pape ostane na kormilu Zmajeva i u narednom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Pratio sam natpise u medijima u posljednje vrijeme gdje su podršku ostanka Safeta Sušića na mjestu selektora dali i predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim i kapiten Zmajeva Emir Spahić", kaže za SportSport.ba potpredsjednik Komiteta za normalizaciju Darko Ljubojević.

"Prilikom sastanka u Bratislavi za iduće kvalifikacije obavili smo jedan neformalni razgovor sa Sušićem, jednostavno da vidimo kakvo je njegovo mišljenje. On je sada na odmoru u Parizu, a mi smo ga danas kontaktirali. Do isteka njegovog ugovora, dakle 31. decembra, obavićemo razgovor sa njim u kojem ćemo vidjeti sve detalje vezano za njegov ostanak ili odlazak sa klupe reprezentacije", dodao je Ljubojević, koji je istakao slijedeće:

"Mislim da su izjave Ivice Osima da želi ostanak Sušića na mjestu selektora dovoljan znak šta Komitet misli o ovom pitanju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.