Parole na bosanskom jeziku i minuta šutnje: Japanci na nevjerovatan način odali počast Ivici Osimu!

Legende nikada ne umiru

Parole na bosanskom jeziku i minuta šutnje: Japanci na nevjerovatan način odali počast Ivici Osimu!

E. Čaušević

Legendarni bh. stručnjak Ivica Osim preminuo je prošle sedmice u 81. godini života.

Porodica Ivice Osima potvrdila je 1. maja da je legendarni bh. igrač i trener preminuo u Grazu u 81. godini života, a ta vijest je žestoko uzdrmala javnost u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Osim je ostavio dubok trag u bivšoj Jugoslaviji kao igrač i trener, a poznato je da je on 2011. godine bio najzaslužniji što je NSBiH izašao iz krize i suspenzije FIFA-e i UEFA-e.

Od Osima su se prije nekoliko dana oprostili navijači Sturma iz Graza gdje je on s dosta uspjeha radio kao trener, te su ga ispratili na ovom stadion na zaista spektakularan način.

Osim je dubok trag ostavio i u Japanu gdje je trenirao svojevremeno JEF United i reprezentaciju ove zemlje, a njegovi rezultati nikada neće biti zaboravljeni što je danas najbolje dokazano.

Legendarni Švabo je vodio JEF United u periodu od 2003. do 2006. godine i donio je prvi trofej u historiji ovom klubu. Koliko to Japanci cijene pokazali su prije današnjeg meča JEF United Chibe i Okayame.

Oglasi

Naime, pred sami početak utakmice odata je počast preminulom Osimu. Na stadionu je održana minuta šutnje, a iz ovog kluba su poručili da nikada neće biti zaboravljeno ono što je bh. stručnjak napravio u ovom timu.

Također, na tribini iza gola gdje su najvatreniji navijači ovog kluba su bile i dvije parole u čast Osima i to obje na bosanskom jeziku.

"Ivica Osim će zauvijek živjeti u našim srcima", pisalo je na jednoj, a na drugoj su navijači japanskog kluba poručili: "Hvala Ivica Osim i vidimo se".

Promo

Top Komentari

realista1982
Ima li ko u našoj državi ,da organizuje bilo sta recimo da sve selekcije od pjetlica do seniora svih klubova 14.05 dodju u Sarajevo,da i oni koji nisu,kao mi imali cast da žive u eri ovog VELIKANA IVICE OSIMA,steknu dojam o veličini fudbalske i ljudske legende...Ili ce nas Japanci Austrijanci...Učiti kako se cijeni neko,ko je nas učio kako se voli Bosna i Hercegovina!
12 1
nemozetako
Koja smo mi gamad od naroda i drzave. Ljudi sirom svijeta odaju mu pocast, cijene njegov posten rad i sve sto je ostvario, a prije svega ljudske osobine se cijene, a nas narod ni A da spomene, ova ****a iz saveza ni da odaju pocast kakvu zasluzuje. Evropo zabranite nam da pomolimo nos i cenat van granica ove drzave, fujjj
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi