Ivica Osim napušta NS/FS Bosne i Hercegovine

Neće se kandidovati za nove funkcije

Ivica Osim napušta NS/FS Bosne i Hercegovine

A. Haznadarević

Predsjednik Komiteta za normalizaciju legendarni Ivica Osim, najavio je odlazak sa ove funkcije krajem godine, te se neće kandidovati ni za jednu funkciju u NS/FS Bosne i Hercegovine.

Prije godinu i pol dana, kada je bio suspendovan Savez, klubovi i reprezentacija, FIFA i UEFA su imenovale Ivicu Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH. 

 

"Ja smatram da je učinjeno ono što je trebalo učiniti. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo omogućiti reprezentaciji i klubovima da se takmiče. Također smo uspjeli da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu", istakao je Ivica Osim u razgovoru za BH Radio 1. 

 

Prilikom nedavne posjete N/FSBiH Michel Platini, predsjednik UEFA-e, odao je priznanje i podršku Komitetu za normalizaciju kao i njegovom prvom čovjeku Ivici Osimu. Platini je rekao da je fudbalska organizacija Bosne i Hercegovine spašena od propasti. 

 

Skupština NSBiH na kojoj će biti izabran predsjednik i dva potpredsjednika, te Izvršni odbor, bit će održana 13. decembra. Osim se nije kandidovao ni za jednu od ovih funkcija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.