Ivica Osim: Potrošeni smo i iskorišteni

Nove sankcije za N/FS BiH?

Ivica Osim: Potrošeni smo i iskorišteni

Predsjednik komiteta za normalizaciju, Ivica Osim i selektor A reprezentacije, Safet Sušić sastali su se danas te su u podne održali i press konferenciju  na kojoj se pričalo o početku kvalifikacija za SP.

Ipak najviše osvrtanja je bilo na neusvajanje statuta na sjednici Skupštine 6. jula.

 

"Nema zvaničnih informacija, ali kako smo čuli čelnici UEFA-e su spremni otkazati neophodnu pomoć N/FS BiH. Naime, oni su bili spremni podmiriti 1,6 miliona maraka za vraćanje duga Poreskoj upravi, ali nakon što Skupština nije usvojila Statut kojeg su predložili FIFA i UEFA, sada postoji mogućnost da nam otkažu tu vrstu pomoći. To bi bilo užasno za Savez. Ne smijem ni pomisliti na posljedice“, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH. 

 

Svoju izjavu je dao i Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH.

 

„Svi lijepo pričaju, a kada se glasa pojedini pokriju lice crnima tablama da se ne vidi ko je glasao protiv odluka koje idu u korist fudbalu“, kazao je Osim dodavši:

 

„Pitam se šta mi je sve ovo trebalo u životu. Mi članovi Komiteta za normalizaciju N/FS BiH smo isto toalet papir, kojim se obrišeš i baciš ga. Iskorišteni smo“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.