Ivica Osim sahranjen pred nekoliko hiljada ljudi

Na Gradskom groblju Bare

Ivica Osim sahranjen pred nekoliko hiljada ljudi

H. Zilić, foto: T. Hebib

Na Gradskom groblju Bare obavljena je sahrana fudbalske legende Ivice Osima.

Sahrani je prisustvovao veliki broj poznatih ličnost, najviše iz svijeta sporta, fudbalera, trenera kojima je Ivica Osim bio šef, učitelj, pedagog tokom njihovih karijera.

Legendarnom Štrausu počast su odali i brojni građani Bosne i Hercegovine kao i navijači koji su danas došli na sahranu na Gradsko groblje Bare.

Vijenac su nosili mlađi uzrasti FK Željezničar, a na sahranu je došao i prvi tim Plavih sa Grbavice. Prije same sahrane emotivan govor održao je Ivica Šarić, zatim je bila izvedba kultne pjesme "Grbavica", nakon čega je obavljen i ukop legendarnog Ivice Osima.

Prije početka sahrane bila je otvorena Komemorativna soba u Barama gdje su također odali počast velikanu bh., ali i evropskog te svjetskog fudbala.

Nešto ranije u sarajevskom Narodnom pozorištu održana je komemoracija, a između ostalih pristuni su bili Safet Sušić, Dragan Stojković, Savo Milošević, Vladimir, Petković, Srećko Katanec, Zvonimir Boban, Faruk Hadžibegić, Husref Musemić, Predrag Pašić, Dušan Bajević i drugi.

Amar Osim je stigao u društvu sina, a komemoraciji je prisustvovala i Osimova supruga Asima, sin Selmir, kćerka Irma te ostala rodbina.

Komemoracija je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, poslije čega su prikazani detalji iz igračke i trenerske karijere legendarnog Švabe, poslije čega je uslijedila minuta šutnje.

Podsjetimo, Ivica Osim je preminuo u 81. godini života, a ukopan je u Aleji velikana na Gradskom groblju Bare u Sarajevo za koje je bio uvijek srcem vezan gdje god se nalazio u svijetu.

Top Komentari

Mackintosh
Jedan je Ivan Osim! torpeda na kurchini nosim
0 28
BH_PATRIOTA
Počivaj u miru Švabo. Navijač FK Sarajevo
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije