Političari pozivaju narod: Ujedinimo se protiv nelogičnih odluka NFSBiH!

Žestoka reakcija Šepića

Političari pozivaju narod: Ujedinimo se protiv nelogičnih odluka NFSBiH!

Samir Mlaćo

Mnogo bure donijela je promjena Statuta u NS BiH.

Naime, Ivica Osim više nije počasni predsjednik NS BiH, a na tu poziciju došao je Elvedin Begić, sada već bivši predsjednik Saveza.

Statut je doživio promjene, a vraćen je i 'treći entitet'. Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS BiH kazao je da su UEFA i FIFA dale zeleno svjetlo za usvajanje takvog Statuta.

"Informacije koje su kružile ljudi nisu zaista pročitali onako kako stoji i sada i prije i za ubuduće za donošenje krucijalnih kapitalnih odluka u NSBiH koje idu u Izvšni odbor i koje se donose na sjednicama IO mora da bude 12 glasova, bez obzira na koji način da bismo zaista učinili sve jer i u ovoj našoj državi postoji Ustav. Ustav kako da zadovolji sva tri naroda koja su tu i koji čine ovu BiH kao jednu cjelinu. Morali smo na ovaj način tako da pristupimo jer su sve to neke izmjene i dopune koje su ranije bile planirane. Što su se one sad desile? Desile su se u ovom Statutu zašto što su i UEFA i FIFA dale pozitivno mišljenje sa preporukama koje su dale na izmjenjeni i dopunjeni tekst ovog Statuta i naravno to smo sve dobili u pisanoj formi. Sve to što je bilo i od njihove strane potvrđeno i od strane Pravnog komiteta NSBiH u konačnici na Izvršnom odboru je donijeta odluka i s tim se onda 25. 8. na Ilidži kada je održana Skupština, redovna sjednica koja je trebala da bude u martu, donijeta je odluka za koju su glasali svi prisutni članovi Generalne skupštine NSBiH", kazao je između ostalog Džemidžić.

Stigle su brojne reakcije, a između ostalih i iz politike. Oglasio se Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

"Slušam večeras izjavu generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, izvjesnog Džemidžića kako brani način izglasavanja novog Statuta i pravda odluku o uvodjenju ‘entitetskog, etničkog, županijskog i kantonalnog’ veta u odlučivanje unutar krovne kuće bh. fudbala i kako to jadno i izdajnički zvuči. A uz to još izglasaju da iz našeg nogometa istjeraju velikog Ivicu Osima, a izvjesnog Dinu Begića, ustoliče za maltene ‘doživotnog’ počasnog predsjednika.?!
Sa ovakvim plitkim dometom i kadrovima, naš fudbal ni sa 100 Džeka i Pjanića nažalost nema nikakvu šansu. Ima li spremnih navijača, iskrenih sportskih radnika i patriota naše zemlje da se ujedinimo i podignemo glas protiv ovakvih odluka?", pita se Šepić.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

papirna
Argentina ima Maradonu mi Ivicu Osima Ziva legenda Ustati pa reci njegovo ime
3 1
Zgembic
Treba vas sviju nalupat postenski za primjer i politicare a pogotovo ovu gamad iz saveza.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi