Ivković: Bilo je i suza u svlačionici

Tuga u srbijanskim redovima

Ivković: Bilo je i suza u svlačionici

Adnan Beganović

Trener srbijanske košarkaške reprezentacije Dušan Ivnković nakon sinoćnjeg poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva za srbijanske medije je rekao da su njegovi izabranici teško podnijeli isti, te da su u svlačionici i plakali.

"Igrači su veoma emotivno doživjeli ovaj poraz. Bilo je i suza i svega u svlačionici. Meni će biti posebno teško da ekipu podignem i pripremim za naredni meč sa Litvanijom. Ekipa je emotivno ispražnjena", rekao je Ivković za srbijanske medije i dodao:

"Željeli smo da u prvom poluvremenu obezbjedimo rezultatski egal, što nam je i uspjelo. U drugo dio ušli smo bez kontrole. Vratili smo se brzo, ali i popustili sa koncentracijom. Pokušao sam da prekinem slavlje kada smo poveli sa osam razlike i davali lake trojke. Odbrana nije bila na neophodnom nivou. Kada je riječ o posljednjem napadu, očekivali smo da lopta ide na Turkoglua, ali se lopta slučajno odbila u ruke Tuncerija i on je pogodio."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.