Ivković: Bit će presudno prvo poluvrijeme

Srbija sa Turskom za finale

Ivković: Bit će presudno prvo poluvrijeme

Edmir Škorić

Dušan Ivković, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, smatra da bi prvo poluvrijeme moglo biti odlučujuće u polufinalnom susretu SP sa Turskom.

Srbija i Turska će se za finalno mjesto boriti u Istanbulu u subotu od 20.30 sati. Srbijanski selektor zna da njegove izabranike čeka veoma težak zadatak protiv izabranika Bogdana Tanovića, odnosno domaćina Svjetskog prvenstva.

"U utakmicu moramo da uđemo smireno, da ne ulazimo u greške i da ne budemo brzopleti. Mislim da će utakmica, verovatno, da se rešava u prvom poluvremenu. Ako izdržimo veliki pritisak u prvom dijelu meča, siguran sam da su šanse u drugom poluvremenu izjednačene", kazao je Ivković prisutnim novinarima u Istanbulu.

Ivković je, potom, pohvalio rad turskog seleketora Bogdana Tanjevića.

"Kada je u pitanju utakmica sa Turskom, iako uvek prvo govorim o igračima, sada ću o treneru. U pitanju je veliki 'fajter', moj veliki prijatelj Tanjević koji je uspeo da snagom volje prevaziđe sve krizne situacije i da u šestoj godini svog rada dovede tim do vrhunca forme. Tako gledam poslednje dve utakmice koje su odigrali protiv Francuza i Slovenaca. To je vrhunac forme."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.