Ivković: Gruzija je bila pravovremeno prizemljenje

Ivković: Gruzija je bila pravovremeno prizemljenje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je nakon poraza od Gruzije na turniru u Francuskoj 75:71 da je katastrofalno poluvrijeme uzrok poraza, odnosno da je isti došao kao prava opomena u završnici priprema pred Eurobasket.

“Završili smo turnir u Antibu očajnim poluvremenom koje nas je koštalo poraza u utakmici sa Gruzijom. Iz ove utakmice treba izvući pouku da možemo pobijediti samo ukoliko pokažemo maksimalnu borbenost na terenu. Ovaj meč bio je pravovremeno prizemljenje jer još uvijek ima vremena da shvatimo na koji način tim mora pristupiti svakoj utakmici ukoliko želimo doći do željene forme za Eurobasket,” bila je Ivkovićeva reakcija na meč igran sinoć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.