Ivković naknadno pozvao Popovića
Novo ime na spisku selektora Ivkovića: Bojan Popović

Nakon otkaza Avdalovića i Rakočevića

Ivković naknadno pozvao Popovića

Dušan Ivković, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, naknadno je pozvao Bojana Popovića da se priključi nacionalnom timu nakon što su otkazali Vule Avdalović i Igor Rakočević.

I dok se za Rakočevića znalo da neće biti na raspolaganju selektoru Ivkoviću, Avdalović je tek nedavno izjavio kako mu je oporavak nakon povrede u ovom trenutku u prvom planu.

Popović igra u ACB ligi za sastav Bruese. U prošloj sezoni imao je učinak od 6.6 poena, 2 asistencije i jednog skoka.

 Prije Bruese, nosio je dresove Unicaje i moskovskog Dinama, a najveći uspjeh ostvario je 2005. godine kada je sa FMP-om postao pobjednik Kupa Srbije, nadigravši u finalu Partizan.

Bio je član selekcije Srbije na SP 2006. u Japanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti