Ivković: Nedovoljna duševna i mentalna priprema pojedinaca

Selektor Srbije i dalje optimista i pored poraza

Ivković: Nedovoljna duševna i mentalna priprema pojedinaca

Večeras je reprezentacija Srbije iznenađujuće poražena od Ukrajine 82:75. Nakon susreta sa pravom je ljut bio Dušan Ivković. 

Ivković je kritikovao igru pojedinca i njihovu mentalnu stabilnost. 

"Ukrajina je bila bolja i zasluženo je pobijedila. Imali su ustrajnost i samopouzdanje i to nakon debakla koji su pretrpjeli protiv Latvije. Mislim da smo imali dosta problema od početka. Ušli smo u kontra ritam i dozvolili lake poene protivniku. Odigrali smo slabu utakmicu. Imali smo igrače bez učinka, a tako ne može igrati na prvenstvu Europe. Želja je postojala, ali nije bilo reakcije. Za to više nema opravdanja da smo mladi. Mnoge lopte smo izgubili iz ruku što znači da tim nije bio mentalno spreman," oštar je bio Ivković i dodao: 

"Možemo se dignemo treningom, zajedništvom i komunikacijom. Dosadašnje pogreške smo analizirali, razgovore obavili. Ono što brine jeste nedostatak reakcije na terenu a to znači da je nedovoljna mentalna i duševna priprema pojedinih igrača. Moramo im damo podršku. U nedostatku iskustva oni gube samopouzdanje. Ali moram vam reći da sam i dalje veliki optimist," rekao je selektor Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.