Ivković: Nikad ne komentarišem suđenje, taj put vodi ka problemima

Trener Željezničara poslije pobjede nad Leotarom

Ivković: Nikad ne komentarišem suđenje, taj put vodi ka problemima

A. Čaušević

U sjajnoj atmosferi na stadionu Grbavica Željezničar je minimalnim rezultatom pobijedilo Leotar. 

Tomislav Ivković je poslije utakmice bio zadovoljan trijumfom, a dao je naglasak koliko je zapravo Premijer liga izjednačeno takmičenje.

"Čestitam igračima i navijačima, pogotovo navjiačima koji su zajedno s igračima na mišiće izvukli tešku, tvrdu i borbenu utakmicu protiv protivnika koji došao u meč sa dvije pobjede. Pokazali su da su respektabilna ekipa, došli su na jedan zavidan nivo. Prvenstvo je tvrdo i nepredvidivo, od desetog do trećeg razlika je šest bodova, svako svakog može dobiti, nema lako protivika i svako svakog može dobiti", rekao je Ivković na press-konferenciji.

Bilo je riječi i o budućnosti i boljem igračkom kadru.

"Kada finansijski bude na nogama, kada budemo stabilni onda s tim stiže infrastrkturua pa ekipa, to je jedan rudarski posao za ljude koji vode klub."

Luka Jurčić i Vedran Vrhovac su dobili žute kartone i neće igrati protiv Borca u narednom kolu.

"Nikad nisam komentarisao suđenje niti ću, to je krivi put, to nije put koji vodi ka uspjehu, već ka problemima, to sam rekao ljudima u klubu, moramo razmišljati isključivo o sebi, ne o nama. Nama je najvažnija utakmica koja slijedi u srijedu u Kupu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prokomentarisao je formaciju u današnjem meču te ono što slijedi u narednom periodu.

"Mujezinović je igrao desnog beka, igrao je to u Veležu, odigrao je to vrlo dobro. Igrao sam sa dva špica jer je ideja da više igrača ulazi u završnicu, to smo počeli pred kraj prvog poluvremena. Mijenjat ćemo formaciju, izostanak igrača može dovesti do toga. Imamo vremena jer je utakmica protiv Borca tek u ponedjeljak", završio je iskusni stručnjak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epson
Kakav ti bjednik od sudije moraš biti, pa bez razloga dati karton Juricicu kofol prigovor, pogino dabogda Biblija, j..o ti Vico svu familiju, fuj ko sudi kod nas, Vico sve režijske sudije šalje kad se igra pred Borac, dokle ce te trpiti sve ovo Bošnjaci
22 0
Mackintosh
Sjajna atmosfera, gospodski klub, gospodin trener. Neznalicama i cobanima je uvijek sudac kriv, Zeljeznicar je debelo ostecen prosli vikend na gostovanju kod krmaka u njihovoj rupi, pa se nastavilo dalje bez prekida, tuce, paljenja tudje imovine. Prvenstvo je dugo. A Zeljo najveci bosanskohercegovacki klub. Drugi neka se kolju ko pascinje, a Zeljeznicar da se ne frca tim blatom, da slijedi svoj put i zavrsi sezonu plasmanom u prve 4 i izlaskom u euronatjecanje na ljeto.
20 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi