Ivković objavio spisak Srbije za SP

Srbija s velikim ambicijama ide u Tursku

Ivković objavio spisak Srbije za SP

Kao i većina drugih selektora tako je i Dušan Ivković objavio širi spisak igrača na koje  računa za Svjetsko prvenstvo u Turskoj. Ivković je objavio spisak od 22 igrača, a na spisku su se našla, uglavnom, očekivana imena.

U reprezentaciju se vraća Darko Miličić, koji je drugi dio NBA sezone odradio vrlo dobro u dresu Minnesote, Aleksandar Rašić je odličnim igrama u dresu Partizana zavrijedio poziv, kao i Duško Savanović koji je u dresu Cajasola odigrao sjajnu sezonu. Pored njih u dresu reprezentacije će se ponovo naći Zoran Erceg, koji je kod Nenada Markovića u Panioniosu imao vrlo dobru sezonu.

Iako je Crvena zvezda ove sezone u velikim problemima, Marko Kešelj je odigrao vrlo dobro i dobio poziv Dude Ivkovića. Iz domaće lige su pozvani još Mladen Jeremić, šuter FMP-a, 21-godišnji Dragan Milosavljević iz Radničkog, zatim 222 centimetra visoki centar Hemofarma Boban Marjanović, a nakon što je zbog povrede propustio Eurobasket prošle godine, u tim se vraća Luka Bogdanović.

Na spisku se nalazi svih 12 igrača koji su prošle godine u Poljskoj na Eurobasketu osvojili drugo mjesto, a, iako su imali sjajnu sezonu, poziv nisu dobili Dušan Kecman, Miloš Vujanić i Igor Rakočević. Već ranije su odustali od dresa reprezentacije Marko Jarić, Predrag Stojaković i Vladimir Radmanović, a na spisku nema ni Aleksa Marića, koji će najvjerovatnije nastaviti igrati za Australiju.

Spisak reprezentacije Srbije:

Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Uroš Tripković, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Mladen Jeremić, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Luka Bogdanović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Darko Miličić, Miroslav Raduljica, Boban Marjanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.