Ivković otpisao Raduljicu

Selektor Srbije obznanio konačnu odluku

Ivković otpisao Raduljicu

Dušan Ivković je čekao sve do danas kako bi objavio konačan spisak od 12 igrača koji će igrati za Srbiju na Mundobasketu, a razlog nešto dužeg čekanja je odugovlačenje FIBA-e o izricanju kazni igračima za nerede na utakmici protiv Grčke.

"Birali smo između Raduljice i Milana Mačvana. Razmišljali smo ne samo o trenutnoj formi, već i o sljedećim protivnicima. Moja je odluka je da se na velikom trudu i radu zahvalimo Raduljici. Mačvan nam je potrebniji", rekao je Ivković.

Kao što je poznato Srbija će prve dvije utakmice igrati bez Nenada Krstića i Miloša Teodosića, za treću utakmicu se vraća Teodosić, ali ne i Krstić, dok če tek u četvrtom kolu biti kompletni.

"To što prve mečeve ne igramo u kompletnom sastavu je veliki hendikep. Dosta je perfidno bilo to zamajavanje oko kazne, da neće biti takve visine, da će biti novčane, uslovne, da je samo Krstić u problemu. Sada imam problem kako da psihološki pripremim tim, kada smo odluku primili 48 sati pre početka turnira, a nije potrebno da govorim šta Krstić i Teodosić znače za tim. Strahovito smo oštećeni", rekao je Ivković.

Na Mundobasketu će Srbija igrati u sljedećem sastavu:
Milenko Tepić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Duško Savanović, Kosta Perović, Novica Veličković, Milan Mačvan, Aleksandar Rašić, Marko Kešelj, Miloš Teodosić i kapiten Nenad Krstić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.