Ivković: Povrede nam stvaraju velike probleme

Srbija pred meč istine protiv Španije

Ivković: Povrede nam stvaraju velike probleme

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković kazao je da sve što je do sada urađeno na Eurobasketu treba biti zaboravljeno te da preostale raspoložive snage moraju biti usmjerene na trijumf koji garantuje realizaciju postavljenih ciljeva pred polazak u Sloveniju.

Najbolji srpski košarkaši sutra igraju četvrtfinalni meč na Eurobasketu a protivnik će biti osvajač zlatne medalje sa prethodna dva evropska šampionata, selekcija Španije.

"Potrebno je biti realan i koncentrisan, želim da zaboravimo sve do sad urađeno, odnosno da započinjemo novu fazu u kojoj treba pobijediti jednu od preostale tri utakmice na turniru" kazao je Ivković, te dodao:

"Prva je protiv selekcije Španije, izuzetno iskusne ekipe koja je u velikoj prednosti na poziciji na kojoj smo mi najranjiviji i gdje najviše kuburimo sa povredama. Bekovsku liniju Španije čine četiri igrača sa NBA iskustvom, dok je Stefan Marković tek danas ustao iz kreveta i ne može kako treba ni potrčati. Nemanja Nedović jutros je odradio samo mali dio šuterskog treninga."

Uprkos problemima, Ivković se ipak nada najboljem ishodu po njegov tim.

"Trudit ćemo se da uz podršku navijača napravimo čudo, ali ponavljam da nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, sa ovako velikim brojem povreda,“ dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti