Ivković ratuje sa menadžerima, Krstić održao sastanak

Bogdanović vjeruje kako njegov tim može do trijumfa

Ivković ratuje sa menadžerima, Krstić održao sastanak

Srbija će danas od 17 sati i 45 minuta igrati drugi susret u okviru grupe E drugog kruga Eurobasketa. 

Protivnik reprezentacije Srbije bit će selekcija Ukrajine koja je u prvom susretu teško poražena od Latvije rezultatom 85:51. Istog dana Srbija je slavila protiv Belgije rezultatom 76:69. 

Nakon tog susreta selektor Srbije Dušan Ivković rekao je kako su pojedini njegovi igrači pod uticajem menadžera. 

"Ja ne znam koja je to edukacija i odgoj da im se kaže šutnuo si dvije lopte za 20 minuta, šutni više. Znam ja jako dobro kako oni razgovaraju između sebe. Da, mislim na menadžere, znam kako oni razmišljaju, vijek sam proveo u košarci," rekao je vidno ljut, selektor Srbije. 

Ivković je na toj press konferenciji najavio i da će kapiten, Nenad Krstić razgovarati sa svojim saigračima. Dan poslije košarkaš Partizana, Bogdan Bogdanović potvrdio je da je sastanak održan. 

"Imali smo sastanak. Ali, to što mi pričamo, to ostaje među nama," rekao je Bogdanović, a potom se osvrnuo na susret sa Ukrajinom, sa kojom je Srbija odmjerila snage na pripremnom turninru u Beogradu. 

"Tada smo ih pobijedili poprilično lako, ali to je bio meč bez rezultatskog značaja i ne znači ništa. Tada im nije igrao ni Gladir koji im je jedan od najboljih igrača. To je dobra ekipa što se vidjelo u prvom krugu. Uslijedio je kiks u Stožicama, Letonci su ih razbili. Ne znam šta se desilo," završio je Bogdanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.