Ivković zadovoljan radom
Ivković zadovoljan radom u Italiji

Srbija na pripremama

Ivković zadovoljan radom

Dušan Ivković, selektor košarkaške reprezentacije, kazao je novinarima da je zadovoljan onim što su njegovi izabranici uradili na pripremama.

Podsjetimo, seniorska reprezentacija Srbije nalazi se u završnoj fazi bazičnog dijela priprema za «Eurobasket 2009» u Poljskoj.

«Imamo jako dobre uslove za rad i da smo do sada u potpunosti ostvarili planirani program priprema. Do sada su nas služile i vremenske prilike, tako da smo sve aktivnosti realizovali onako kako smo želeli”, kazao je Ivković za B 92.

Reprezentacija Srbije će u Folgariji ostati do nedjelje, kada će se letom iz Milana vratiti u Beograd, a pripreme će nastaviti u Kovilovu.

«Ostao je još jedan dan. Isoristićemo ga za rad u teretanu i dva košarkaška treninga. Planski smo započeli pripreme nešto ranije nego ostale reprezentacije, jer je za ovaj mladi tim veoma bitno da bude fizički maksimalno pripremljen i da na Evropskom prvenstvu budemo jedna od najspremnijih ekipa. To je jedan od osnovnih uslova da s prvom možemo da pretendujemo na ostvarenje takmičarskih ciljeva koje smo zacrtali pred početak akcije», istakao je između ostalog Ivković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti