Ivković: Želimo finale zbog Olimpijade

Selektor Srbije očekuje mnogo od Eurobasketa

Ivković: Želimo finale zbog Olimpijade

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković istakao je da je cilj njegove reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu plasman u finale, kako bi se obezbijedio plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Selektor Srbije je jučer saopštio spisak od 19 igrača koji će početi pripreme, a jedina nova imena u odnosu na prošle godine su centar Milovan Raković i krilo Marko Čakarević.

Eurobasket će biti održan od 31. avgusta do 18. septembra u Litvaniji, a Ivković se nada plasmanu u finale.

"Naš cilj dobro je poznat već tri godine, koliko traje ciklus u kojem smo krenuli od nule, a to je plasman na Olimpijske igre u Londonu. Kada je Dragan Đilas izabran za predsjednika saveza, počeo je da pravi kontakte da se kvalifikacioni turnir sledeće godine održi kod nas. To me je donekle razljutilo, jer mi želimo da dođemo do tog finala i da se već tada plasiramo na Olimpijske igre", kaže Ivković za Press.

"Ovo će biti najjače Evropsko prvenstvo, jer su mnogi NBA igrači najavili dolazak. Ali mi se uzdamo u odličan rad, mada ne možemo da kažemo da spadamo u favorite, prije svega zbog toga što naši igrači nisu imali tako dobre sezone u klubovima. Važno je da imamo timski duh i zajedništvo i da budemo najspremniji tim na prvenstvu", dodao je Duda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.