Ivkoviću priznanje za razvoj sporta
Dušan Ivković, jedan od najboljih trenera Srbije i regiona

Nagrađen selektor Srbije

Ivkoviću priznanje za razvoj sporta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, dobio je plaketu za posebna dostignuća i doprinos sportu.

Nagradu mu je uručila Snežana Saamrdžić-Marković, Ministar omladine i sporta Srbije.

Po završetku svečanosti, kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika medija, delegacija Ministarstva koju su, pored ministarke činili i državni sekretar zadužen za sport Slaviša Zlatanović, pomoćnik ministra za sport Vojislav Tabački i pomoćnik ministra za upravljanje projektima Zagorka Petrović, zadržala se u razgovoru sa čelnim ljudima Košarkaškog saveza Srbije.

«Ovo priznanje za mene predstavlja veliku čast, ali želim da naglasim da ono pripada i svim mojim saradnicima i igračima sa kojima sam radio u svojoj dosadašnjoj karijeri», rekao je dobitnik plakete, selektor Srbije, Dušan Ivković.

Prošle godine je ovu plaketu dobio Košarkaški savez Srbije za izvanredne rezultate koje su postigle mlađe kategorije u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.