Iz FK Sloboda tvrde: Igrači su obmanuli N/FSBiH

Tuzlaci podnijeli tužbe protiv odmetnute četvorke

Iz FK Sloboda tvrde: Igrači su obmanuli N/FSBiH

E. Dindić

Na današnjoj press konferenciji FK Sloboda pred duel sa ekipom Radnika prisutnim novinarima su se obratili predsjednik kluba Senad Mujkanović i pravni zastupnik Dino Kikanović. 

Bilo je govora o tome zašto Sloboda nije dobila licencu, te o kontra tužbi protiv Ivana Kostića, Ivana Fatića, Damira Mehidića i Miljana Govedarice, koji potražuju od Slobode neisplaćeni novac.

Prvi se medijima obratio pravni zastupnik kluba sa Tušnja Dino Kikanović.

"Komisija je uzela u obzir sporazume koje su igrači imali sa Slobodom, a to nije izvršni akt i ne može se smatrati dokazom o dugovanjima. Mi smo u Savezu osporili sporazum sa Govedaricom, zahvaljujući aktu NS TK, ali tražimo da se jednako tretiraju i sporazumi sa ostala tri igrača", jasan je bio Kikanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom  se obratio prisutnima i Senad Mujkanović, koji je istakao da su podnijeli tužbu za klevetu i materijalnu štetu za četiri navedena igrača.

"Još uvijek nije ništa pokrenuto što se tiče tužbe četiri gore navedena igrača. Kada se pokrene to, znaćemo jesmo li dužni ili ne. Igrači su obmanuli N/FSBiH. Dok su bili pod ugovorima, oni su napuštali Slobodu, odbijali trenirati, kršili su klupsku disciplinu, zbog čega su kažnjavani, a neki i trenirali s drugim timovima. Zbog toga smo ih tužili između ostaloga, a njihova navodna potraživanja su jedan od razloga zašto nismo dobili licencu. Ako ne dobijemo licencu tužićemo savez, jer niko se neće igrati sa Slobodom", zaključio je Mujkanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi