Iz FS Grčke fotografijom poslali snažnu poruku

"Ovo nije fudbal"

Iz FS Grčke fotografijom poslali snažnu poruku

Fudbalski savez Grčke se jutros odlučio izviniti zbog ponašanja navijača domaće selekcije na utakmici protiv Bosne i Hercegovine, na kojoj su bili istaknuti uvredljivi transparenti i parole kojim se veličao genocid u Srebrenici.

"Grčka fudbalska federacija duboko žali zbog transparenata na tribinama u meču protiv Bosne i Hercegovine. Tako ponašanje je nedopustivo i nije u duhu fair playa i grčke ljubaznosti. Ovi transparenti su djelo pojedinaca i ne odražava mišljenje grčkih navijača. Fudbalski savez Grčke osjeća obavezu da se izvini zbog ponašanja navijača reprezentaciji BiH i prijateljskom narodu ove zemlje", stoji u saopćenju FS Grčke, a nedugo zatim se na zvaničnoj Facebook stranici pojavila fotografija kojom su Grci poslali snažnu poruku.

U gornjem dijelu nalaze se navijači Grčke i Bosne i Hercegovine uz opis "Ovo nije fudbal", dok se u nastavku može vidjeti fotografija zagrljenih kapitena dvije selekcije uz poruku - "Ovo je fudbal".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi