Grci se oglasili: Izvinjavamo se narodu Bosne i Hercegovine!

Nakon uvrjedljivih transparenata

Grci se oglasili: Izvinjavamo se narodu Bosne i Hercegovine!

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Grčke izdao je zvanično saopćenje u kojem žali zbog postupaka svojih navijača u meču protiv Bosne i Hercegovine.

Navijači ove selekcije su na nacionalnoj osnovi vrijeđali navijače i igrače BiH. Razni transparanti su bili na tribinama, među kojima je i "Nož, žica, Srebrenica".

FS Grčke se odlučio izviniti zbog ponašanja navijača i istakli su kako nema opravdanja za ono što se desilo.

"Grčka fudbalska federacija duboko žali zbog transparenata na tribinama u meču protiv Bosne i Hercegovine. Tako ponašanje je nedopustivo i nije u duhu fair playa i grčke ljubaznosti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovi transparenti su djelo pojedinaca i ne odražava mišljenje grčkih navijača. Fudbalski savez Grčke osjeća obavezu da se izvini zbog ponašanja navijača reprezentaciji BiH i prijateljskom narodu ove zemlje", stoji u saopćenju FS Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi