Iz Hrvatske poručili: Halilović je naš

Iz Hrvatske poručili: Halilović je naš

Adnan Beganović

Predsjednik stručne komisije Hrvatskog nogometnog saveza i direktor Dinamove nogometne škole, Romeo Jozak, za tamošnje medije je izjavio da će Alen Halilović sigurno igrati za Hrvatsku.

Naime, u posljednje vrijeme mladi igrač Dinama Alen Halilović živi pod velikim pritiskom. Za sina nekadašnjeg bosanskohercegovačkog reprezentativca Sejada Halilovića, zainteresirani su brojni evropski klubovi, a "mali rat" vode i dva saveza, bosanskohercegovački i hrvatski. Oba žele da Halilović u budućnosti nosi njihov nacionalni dres, a mladi fudbaler navodno još uvijek nije donio odluku.

Međutim, danas iz Hrvatske za ljubitelje bh. fudbala stižu loše vijesti.

"Možete definitivno napisati da će Halilović igrati za Hrvatsku! Pa, on se već i usmeno i pismeno izjasnio kad je dobio poziv za našu vrstu U-17", izjavio je gore pomenuti Jozak za Sportske novosti.
 
 Zovu ga za U-21 reprezentaciju BiH iz razloga kako bi pokušali da odigra dvije utakmice za tu vrstu, pa onda bi i pravno morao igrati za BiH. Kao da mi to ne znamo", dodao je Jozak.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije