Iz Juventusa potvrdili: FIFA istraživala Pogbin transfer
Foto: EPA

Istraživali transfer

Iz Juventusa potvrdili: FIFA istraživala Pogbin transfer

Endin Čaušević

Predsjednik Juventusa, Andrea Agnelli, priznao je da je FIFA istraživala transfer Paula Pogbe u Manchester United.

Francuski reprezentativac je na ljeto 2016. godine nakon nekoliko sjajnih sezona odlučio da napusti Juventus i vrati se u Manchester United koji ga je platio 105 miliona eura što je tada bio rekordan transfer u fudbalu. Predsjednik Stare dame je potvrdio da je FIFA istraživala ovaj transfer nakon što se pojavila informacija da je Pogbin agent Mino Raiola inkasirao čak 49 miliona.

Prvobitno je bilo objavljeno da je Raiola dobio taj novac od strane Juventusa što je FIFA odlučila da istraži. Da se to ispostavilo tačnim Juventus bi bio žestoko kažnjen, no na kraju je istraga pokazala da to nije istina, te da je Raiola od Stare dame dobio 27 miliona eura, a ostatak od Pogbe i Uniteda.

"Istina je da je FIFA istraživala Pogbin transfer. Svi znate šta su istraživali i sada mogu da kažem da je istraga pokazala da Juventus nema nikakve veze sa novcem koji je dobio Raiola", poručili su iz Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi