Iz Kine poručili: Ne vjerujte onome što pročitate o Tevezu

Dotakli se njegove plate

Iz Kine poručili: Ne vjerujte onome što pročitate o Tevezu

Carlos Tevez je danas zvanično postao novi fudbaler Shanghaija, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Tevez je ovim transferom navodno postao najplaćeniji fudbaler na svijetu, ali informacije da će godišnje zarađivati 40 miliona eura ipak nisu istinite.

Brojni kineski mediji, posebno oni najuticajniji, poručuju ljudima iz Evrope da ne vjeruju u baš sve što pročitaju o Tevezu, te da nije tačno da će zarađivati toliki novac.

Kako se navodi, stvarna Tevezova plata je 20 miliona eura po sezoni, što je duplo manja cifra od one koja se danima provlači kroz medije.

Bez obzira na to, jasno je da će 32-godišnji Tevez izuzetno profitirati od odlaska u Kinu i da će masno naplatiti sve što napravi u ovoj sve atraktivnijoj državi za vremešne svjetske fudbalske zvijezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi