Iz Lyona potvrdili: Lacazette odlazi za 50 miliona eura
Foto: EPA

Seli u Arsenal

Iz Lyona potvrdili: Lacazette odlazi za 50 miliona eura

Midhat Šljivak

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas potvrdio je kako će napadač Alexandre Lacazette (26) napraviti veliki transfer ovog ljeta.

Sjajni francuski napadač će karijeru nastaviti u redovima Arsenala. Transfer je veoma blizu realizacije, a Aulas je saopštio konačnu cijenu, koju će Topnici platiti Lyonu.

"Suma od 67 miliona koju engleski mediji spominju nije tačna.  Transfer Lacazettea će biti između 45 i 50 miliona eura. Svaka veća cifra je nerealna i nemoguća, ali će biti rekordna i za Arsenal i za Lyon", rekao je Aulas.

O transferu 26-godišnjeg napadača priča se već dugo. Favorit za njegovo dovođenje bio je madridski Atletico, ali je španski tim zbog zabrane transfera odustao od borbe za Lacazettea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da će ovaj sjajni fudbaler biti veliko pojačanje za londonski tim. Radi se o ubojitom strijelcu koji koristi većinu šansi da postigne gol.

Ukupno je u dresu Lyona Lacazette postigao 129 golova, a protekle je protivničke mreže pogađao 37 puta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije