Iz Nyona stigla potvrda, Riječani slave

Igrat će na Rujevici Ligu prvaka

Iz Nyona stigla potvrda, Riječani slave

E. Škorić

Rijeka je iz Nyona dobila potvrdu da utakmice Lige prvaka može igrati na Rujevici.

Rijeka je osvojila titulu u Hrvatskoj, a mečeve kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će na svojoj Rujevici.

"Nakon što smo pažljivo provjerili svu dokumentaciju, potvrđujemo kako vaš klub zadovoljava sve kriterije koji stoje u članku 4.01 Pravilnika Lige prvaka za 2017/18. U skladu s člankom 4.05 istog pravilnika, zadovoljstvo nam je obavijestiti vas kako je vaš klub primljen u Uefinu Ligu prvaka za sezonu 2017/18 i, uspijete li se kvalificirati u fazu po skupinama, u juniorsku Ligu prvaka", potvrdio je u priopćenju Theodore Theodoris, generalni tajnik UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rijeka će 11. ili 12. jula odigrati prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka, a u ponedjeljak od 12 sati saznat će protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti