Iz protesta sam izašao s terena u duelu protiv Dinama iz Zagreba
Foto: index.hr

Skrivio penal i otišao u svlačionicu

Iz protesta sam izašao s terena u duelu protiv Dinama iz Zagreba

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama danas su s minimalnih 1:0 u gostima savladali Slogu iz Mravinaca u šesnaestini finala Kupa Hrvatske.

Dinamo je bio apsolutni favorit u današnjoj utakmici protiv Sloge, ali su do pobjede došli u samom finišu meča i to golom iz penala. Ipak, nakon utakmice hrvatska javnost najviše bruji o domaćem igraču Jurčiću koji je u 80. minuti iz protesta izašao iz igre.

Upravo je Jurčić skrivio penal iz kojeg je Dinamo došao do pobjede, ali su se igrači Sloge žestoko bunili na ovu odluku sudije. Jurčić je nakon svega odlučio da izađe sam iz igre što se zaista rijetko viđa na fudbalskim terenima.

"S moje strane je situacija jednostavna. Jedan igrač Dinama me rukama gurnuo s leđa, ja sam pao i instinktivno uhvatio loptu rukom uvjeren da će sudac svirati prekršaj na meni. Sudac naravno nije svirao prekršaj, nego je procijenio da sam ja napravio penal. Nakon tog trenutka, a dotad sam se borio i dao sve od sebe, nije smisla bilo nastaviti utakmicu. Nije bilo smisla jer sam bio vruće glave i mogao sam napraviti neki incident", rekao je Jurčić za Index.hr.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti