Ludnica na Maksimiru: Dinamo i Inter odigrali meč za pamćenje

Plavi slavili sa 5:3

Ludnica na Maksimiru: Dinamo i Inter odigrali meč za pamćenje

Fudbaleri Dinamo Zagreba slavili su danas pobjedu protiv Inter Zaprešića sa 5:3 u ludom meču na Maksimiru. 

Dinamo i Inter su se susreli u meču 8. kola HNL-a, a Dinamo je slavio u susretu koji će se dugo pamtiti.

Trener domaćih Nenad Bjelica odlučio je da izostavi Izeta Hajrovića iz ovog meča, a šansu u prvoj postavi su dobili Amer Gojak i Luka Menalo.

Dinamo je poveo u 14. minuti preko Leskovića i to je bio konačan rezultat prvog dijela. Tada se činilo da će to biti utakmica prema svim očekivanjima, ali u drugom dijelu je uslijedila prava ludnica.

Igrao se 54. minut kada je Inter izjednačio preko Ajayjia, da bi samo dvije minute kasnije Andrić preokrenuo rezultat. Ipak, samo što su domaći krenuli s centra dobili su penal, a Haramustek je dobio crveni karton. Siguran sa bijele tačke je bio Budimir za 2:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada se činilo da bi Dinamo trebao doći do preokreta, gosti su ponovo poveli u 70. minuti i to autogolom Šunjića. Ipak, samo minut kasnije Petković poravnava, a sedam minuta prije kraja meča isti igrač postavlja rezultat 4:3. Do kraja domaći postižu i peti gol za konačnih 5:3.

Dinamo je ostao lider na tabeli sa 20 osvojenih bodova, dok je Inter osmi sa 13 bodova manje. Bh. fudbaleri Gojak i Menalo iz igre su izuašli u 65. minuti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi