Iz Radnika poručuju: Svoj posao ćemo obaviti pošteno

Petrović i Avdukić najavili meč protiv Borca

Iz Radnika poručuju: Svoj posao ćemo obaviti pošteno

Radnik će u pretposljednjem kolu Premijer lige BiH pred domaćom publikom dočekati Borac, kome su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak. 

U sastav Radnik se nakon odrađene pauze zbog žutih kartona vraća stub odbrane Samir Memišević, dok u sastavu neće biti Dine Beširevića, te Adnana Šećerovića koji odrađuju suspenzuju zbog tri žuta kartona.

"Nemamo puno razmišljanja i dublje analize, dolazi nam Borac koji se bori za opstanak. Ja vjerujem da ćemo mi svoj posao pošteno odraditi. Oni igrači koji istrče na teren daće sve od sebe da posljednju utakmicu pred svojim navijačima u prvenstvu završe pobjedom. Iza nas je nemilosrdna sezona kao nikada do sada, a ova utakmica sa Borcem dolazi u nezgodan čas, jer mi odmah u srijedu igramo prvu finalnu utakmicu protiv Slobode u Tuzli, ali šta se tu može. Moramo vjerovati u uspjeh i iz ove utakmice izaći sa još većim iskustvom", rekao je trener Radnika, Slavko Petrović.

Najiskusniji u redovima plavih Asmir Avdukić, koji je nekada branio boje Borca, svjestan je situacije u kojoj se njegov bivši klub nalazi, ali smatra da je Radnik dosta kvalitetnija ekipa, pa će u ovaj susret ući dosta rasterećeniji u odnosu na Banjalučane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovo je za Borac utakmica biti ili ne biti, dok smo s druge strane mi okrenuti finalnoj utakmici naredne srijede i dvomeču protiv Slobode. Naravno, mi u ovu utakmicu ulazimo sa dosta optimizma, jer nam dolazi veliki klub, a motivacija ne izostaje nijednog trenutka. Kvalitetniji smo i nastojaćemo da se u poslednjoj utakmici pred kraj šampionata predstavimo u što boljem svijetlu, te da se od naše vjerne publike oprostimo dostojanstveno", tvrdi iskusni golman Asmir Avdukić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti