Zrinjski danas može postati novi šampion BiH

Derbi u Tuzli, zanimljivo u Vitezu, Sarajevu...

Zrinjski danas može postati novi šampion BiH

Danas je na rasporedu svih osam utakmica pretposljednjeg 29. kola Premijer lige, koje bi moglo donijeti konačan rasplet kada je riječ o novom prvaku naše zemlje.

Mostarski Zrinjski ima četiri boda više od Slobode i Plemići bi današnjom pobjedom protiv ekipe Mladosti u Doboju kod Kaknja mogli matematički osigurati svoju četvrtu šampionsku titulu u historiji. Zrinjski bi mogao završiti posao čak i ako ne pobijedi Mladost, ali bi u tom slučaju Mostarci osluškivali rezultat iz Tuzle, gdje se u derbiju kola sastaju Sloboda i Sarajevo.

Tuzlaci se nalaze na drugom mjestu i pobjedom bi definitivno osigurali Evropu, iako se svakako nalaze na korak od velikog uspjeha. Slično važi i za Sarajevo, koje bi s tri boda najvjerovatnije zauzelo svoje mjesto u kvalifikacijama za Evropsku ligu, dok bi se eventualnim porazom dovelo u situaciju da mora ovisiti o drugim. Obje ekipe imaju veliki motiv da dođu do pobjede na Tušnju, koji će i ovoga puta sigurno biti dobro ispunjen. Sloboda i Sarajevo su se ove sezone već sastajali tri puta. Tuzlaci su slavili dva puta u Kupu, dok je ligaški duel na Koševu okončan pobjedom bordo tima.

Veoma zanimljivo će biti u Vitezu, gdje se sastaju direktni rivali u borbi za opstanak - Vitez i Slavija. Obje ekipe se trenutno nalaze u sigurnoj zoni, ali im Olimpic i Borac 'dišu za vrat' i gubitnik ovog duela bi se doveo u vrlo tešku situaciju. Treba reći da eventualni remi ne bi odgovarao ni jednim ni drugim, pa se očekuje otvoren meč od samog početka.

Olimpic će na svom terenu tražiti pobjedu protiv otpisanog Travnika kojom bi možda mogao uploviti u sigurnu zonu kolo prije kraja, a isto važi i za Borac koji će ipak imati dosta teži posao. Banjalučani gostuju Radniku u Bijeljini i imaju imperativ pobjede protiv tima koji je još davno sve svoje misli usmjerio ka Kupu BiH, što će gostima biti olakšavajuća okolnost. Borcu ova utakmica znači sve, a Radniku gotovo ništa, pa se može reći da je sve na Banjalučanima.

Željezničar će nakon turbulentnog poraza u Zenici danas pred domaćim navijačima dočekati Rudar iz Prijedora. Igrači Edisa Mulalića moraju slaviti u posljednje dvije utakmice u sezoni, a pri tome im se moraju 'poklopiti' rezultati utakmica koje igraju njihovi rivali za Evropu. Teoretski, Plavi još uvijek nisu izgubili Evropu, ali je ona sada veoma daleko. Kako god, pred Željinim igračima je da danas pokušaju popraviti dojam iz Zenice, gdje su pružili jako lošu partiju koju sebi nisu smjeli priuštiti u ključnom trenutku.

Široki Brijeg bi, barem na papiru, trebao imati lagan zadatak u Zvorniku, gdje će se sastati sa prežaljenom Drinom. Zvorničani u proljetnom dijelu sezone igraju mnogo bolje nego jesenas, skidali su skalp nekim dobrim ekipama i jasno je da su u stanju iznenaditi favorite. Ipak, Širokobriježani dolaze po tri boda, kojim bi se približili plasmanu u Evropu.

U Vrapčićima će Velež dočekati Čelik u utakmici koja ima najmanji rezultatski značaj od svih u ovom kolu. Rođeni su odavno otpisani, pa će današnji meč biti lijepa prilika da se protiv starog rivala oproste od Premijer lige BiH na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve utakmice ovog kola igraju se s početkom u 17 sati. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi