Iz Širokog Brijega poručuju: Ogorčeni smo!

Nakon utakmice u Gabeli

Iz Širokog Brijega poručuju: Ogorčeni smo!

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrano je 4. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je GOŠK u Gabeli savladao Široki Brijeg (2:1).

Odmah nakon meča svoje nezadovoljstvo suđenjem iskazao je šef stručnog štaba Širokog Brijega, Goran Sablić, a nakon što je Disciplinska komisija FSBiH Ivana Krstanovića zbog crvenog kartona kaznila sa četiri utakmice neigranja u redovima Širokobriježana ogorčenost je još veća.

Na službenoj facebook stranici Širokog Brijega objavljen je video prilog spornog momenta zbog kojeg je Krstanović dobio crveni karton, a za SportSport.ba je povodom ovih dešavanja govorio direktor Širokog Brijega, Zoran Bubalo, koji je istakao da su na Pecari ogorčeni.

"Prije svega bih rekao da smo sami sebi najveći krivci za poraz u Gabeli, no moramo se oglasiti radi kluba i reći da je nekoliko sudijskih odluka na našu štetu direktno uticalo na rezultat. Ogorčeni smo, ne možemo vjerovati šta se dešava i pitamo se kuda sve ovo vodi. Dobili smo informaciju i da je sudiji povećana ocjena sa 7.4 na 7.8 i doista smo u nevjerici. Još kada uzmemo odluku Disciplinske komisije koja je Krstanovića kaznila sa četiri utakmice neigranja, iako se u video prilogu može uočiti da kontakta sa protivničkim igračem zbog kojeg je dobio crvveni karton uopće nije bilo, onda možete shvatiti našu ogorčenost", istakao je Bubalo za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



"Padamo na niske grane i svi zajedno moramo nešto poduzeti. Kako i na koji način? Mislim  da kazne moraju biti žestoke. Svjesni smo da sudija može pogriješti i da se to dešava u svim ligama, no napraviti nekoliko grešaka na štetu jednog kluba, odsvirati kraj prvog poluvremena kada se treba korner izvesti može značiti samo tendenciju. Nismo samo mi u pitanju, Krupi u Mostaru recimo nije dosuđen čis penal, a u ova četiri kola je bilo još dosta nelogičnih odluka. Ulažemo, želimo napraviti neki iskorak, pa ako ništa drugo približiti se regionu, no izgleda da su naše dobre namjere uzaludne", dodao je direktor Širokog Brijega.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi