Iz škole pravo na stadion: Prvo uradio kontrolni, pa debitovao za Fulham!

Ušao u historiju

Iz škole pravo na stadion: Prvo uradio kontrolni, pa debitovao za Fulham!

Sinoćnja utakmica Millwalla i Fulhama ostat će upamćena po tome što je Carabao Cup dobio najmlađeg fudbalera koji je ikada nastupio u ovom takmičenju.

Za Fulham je debitovao Harvey Elliott, krilni napadač koji rođen 2003. godine. Sa svojih 15 godina i 174 dana, Elliott je postao najmlađi fudbaler ikada otkako se igra Liga kup, nevezano za to koji naziv nosio (Carabao, Carling...).

Elliott je ušao u igru u 81. minuti kada je zamijenio Ayitu pri rezultatu 3:1 za Fulham, a menadžer Slaviša Jokanović je nakon utakmice otkrio da je ovaj dečko tokom dana imao mnogo obaveza u školi, te da je pravo došao na stadion.

"Elliott je danas imao kontrolni radi, a mora i poraniti na spavanje jer ujutru rani u školu. Drago mi je što je debitovao, pred njim je svijetla budućnost i mnogo računamo na njega u narednim godinama. Taj dečko je arogantan, ali u pozitivnom smislu", rekao je menadžer Fulhama, te dodao:

"Taj dječak je čudo, vjerujte. Došao mi je i rekao: 'Želim igrati, da ti pokažem da sam veoma dobar igrač'. Rekao sam: 'OK, ako mi možeš to pokazati, dobit ćeš šansu'. Očekujem mnogo od njega".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi