Mitrović spasio Fulham na Craven Cottageu
Foto: Fulham FC

Premier liga, 6. kolo

Mitrović spasio Fulham na Craven Cottageu

Fulham je danas na svom Craven Cottageu ugostio odličnu ekipu Watforda, a ovaj duel 6. kola Premier lige je završen rezultatom 1:1.

Gosti su sjajno otvorili susret, odbrana Fulhama je djelovala veoma konfuzno, pa je Andre Gray nakon proigravanja Hughesa već u 2. minuti doveo Watford u vodstvo.

Zaprijetio je nakon primljenog gola Fulham preko Vietta u 12. minuti, ali promjene rezultata nije bilo.

Nastavila se konfuzna igra defanzivne linije Fulhama, pa je Watford bio izuzetno opasan po gol domaćih u prvom poluvremenu. Ipak, promjene rezultata nije bilo do odlaska na odmor, pa je Watfrod nakon prvih 45 minuta imao mininalnu prednost.

Najavio je Fulham nešto bolju igru u drugom dijelu pokušajem Mitrovića u 50. minuti, ali su se domaći svejedno nastavili mučiti da dođu do protivničkog kaznenog prostora iako je njihova zadnje linija izgledala puno bolje u nastavku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, terenska incijativa se isplatila Fulhamu u 78. minuti. Vietto je ubacio po zemlji, a Mitrović se odlično snašao u petercu i pospremio loptu u mrežu gola Watforda za 1:1. Fulham je imao priliku stići do preokreta u samom finišu susreta. Mitrović je prvo u 89. minuti sjajno šutirao, ali je golman Watforda odlično intervenisao, da bi nekoliko trenutaka kasnije isti igrač glavom pogodio prečku.

Do kraja meča više nije bilo golova, pa su Fulham i Watford podijelili bodove. Watford je nakon ovog boda ostao na četvrtoj poziciji na tebeli sa 13 osvojenih bodova, dok je Fulham, barem dok se ne odigraju ostali susreti, petnaesti sa pet bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi